Bu zamanda ilişkilerde yaşanan bir fenomendir.
Ghosting ayrılığın bir çeşididir. İletişim birden kesilir. Karşı taraf ulaşılmaz olur. Sanki öldü ve hayalet oldu. Bu nedenle Ghosting denir, İngilizce ghost hayalet demektir.
Ghosting acı verir, çünkü insan karşı tarafın neden öyle davrandığını idrak edemez.
Neden açıklama yapmadığını anlayamaz. Neden aramalara, mesajlara cevap vermediğini çözemez.
Zihnini sürekli cevapsız kalan ‘neden’ meşgul eder.
Oysa cevabı basit ve nettir:
İlgisi kalmamıştır. İhtiyacı kalmamıştır. İşine gelmiyordur. Sevgisi bitmiştir. Belkide sevgisi hiç gerçek ve dürüst değildi, çünkü öyle hayatından çekip giden sevgi dolu davranmaz ve partnerine değer vermez.
Korkaktır, saygısı yoktur ve önemsemiyordur. Sağlıklı bir ilişkide ise iki tarafta konuşmak ister. Ghosting ise sağlıklı bir ilişki ve sağlıklı bir şekilde ilişkiyi bitirme ile alakası yok. Toksiktir. Barış içinde medeni bir ayrılık böyle olmaz. Barış ve huzur içinde bir ayrılık istemiyordur, barış ve huzur umurunda da değildir.
Böyle bir durumda yapılması gereken tek şey bunu kabullenmektir. Sonra değer vermeyen, saygı göstermeyen, önemsemeyen birini düşünmekten vazgeçmelidir. Bunlar insanı sadece yorar ve umutsuzlaştırır.
İnsan kendisine şunları sormalı: ‘Ne kadar önemli?’
Gelmeyecek olan bir işaretini, bir mesajını, bir aramasını beklemek önemli mi?
Öfkelenmesine veya üzülmesine hatta acı çekmesine değer mi?
Mutsuz olmasına değer mi?
Nasıl düşüncelerini kendisi için daha faydalı olacak şeylere yönlendirebilir ?
Takıntılı bir şekilde sürekli neden sorusuyla meşgul olmak yerine, yaşanandan dersini almalıdır. Ancak böye daha önemli şeylere yer açılır.
En önemli şey belkide önce kendisini sevmesi, kendi iyiliği için kendisine yönelmesi, kendisini bulması,
kendisiyle ilgilenmesi, kendisiyle konuşması, kendisiyle etkileşim içinde olması, kendisine değer vermesi, kendisine sevgi dolu, şefkatle ve merhametle davranması, kendi içinde huzuru bulmasıdır…
HANIM DEMİRBAŞ
UZMAN SOSYAL PEDAGOG
VE AİLE DANIŞMANI
Yorum Yazın