Size bir salyangoz hikayesi anlatacağım. Ağır ağır ilerlerken , kabuğunu beğenmeyip çıkmaya çalışan , yapışık halini fark bile etmeyip orada burada asılı kalan minik kafalı sürüngen.
Küçük şirin bir kasabada yaşarken , şans ona da gülmüş , vasfı yalnız nefes almakken bir nikah akdi ile bir yerlere gelmişti. Bakılınca sessiz , utangaç bir o kadar da altın vuruş denilen , ölçüler dışı koca burun , çapar gözler , anlamsız bakışlar koca koca ayaklar vs....
Olsun kendince gideri olduğunu düşünüyordu . Ki zamanla dev aynasında gördüğü özelliksizliği içinde kaybolmuştu .Cımbız tutardı eli , bir de arkadan vururdu insanları , tüm yeteneği buydu.
HAİNLER ARAMIZDA
Zaman ilerlemiş , eşinin başarılarını kendinin zannetmiş , hak etmediği verilen değer üzerine kötülükler eklemiş , bunu da evlatlarını da ortak ederek yapmıştı. Aslında koruyan kabuğuydu kendini.
Yakalanıp , mecbur ortaya çıkınca , gerçek görülmüş cadıyı andıran simasını insan dokunuşlarıyla düzeltmeye çalışsada , bakışları , yaptıkları ortada gezinip , sevilmez olmuştur.
Kabuktan çıkan sürüngen , yeni dış görünüşüyle , kendine , huyuna benzettiği yakınlarının şemsiyesınde bilenen bir kaç bilmiyen ne uçurum kenarlarından döner . Yaptıkları cinnet geçittirir iyilik yapanlara. Şiddet hiç onaylamam . Ama yapıp yapıp kötülükleri de rahat rahat oturanları da hiç anlamam .
Bizim zavallı salyangoz kaçar ordan oraya yaptıkları kovalamaz sanar . Çevresinide kendini de yerin dibine sokar . Onlarda ona mı benzemektedir yoksa. Neden bir hişştt ne yapıyorsun ? demezler. Başarılı olduklarını mı zannederler. Bilinmez. Ama bir sıçrar çekirge ikide ne olur bilirsiniz . Sürüngen fark etmez .
Olayın sonunu biliyor gibiyim. Herkes iyi olsun istediğimden ben bile endişeliyim . Bu tip değişken sürüngenlerden uzak durun derim. Zira öngörüsüz ve kötü olduklarından kendilerini korumalı sanırlar. Sonlarını hesaplayamaz sizi de sürüklerler düştüğü bataklığa . Aman ha.
Kabuk kuvvetliyken kendini dışarı atan kalbi kötü salyangoz ezilmeye mahkumdur. Öyle olmasın temennisiyle...
ANLAYAN ANLADI
gerçeklerin aynısı olmaya çalışan
SELHAN ÖZDEMİR
Yorum Yazın