MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

YARINA DİKKAT!

Ana SayfaHaberYARINA DİKKAT!
YARINA DİKKAT!

Valilikler 18 Mart’ta Nevruz kutlamalarına izin vermedi. Geri adım atmayan BDP, kutlamaları yapmaya hazırlanıyor. Bir değişiklik olmazsa yarın özellikle Diyarbakır ve İstanbul’da sokaklar hareketlenecek.

17 Mart, 2012, Cumartesi 12:53
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Radikal Köşe yazarı Cevdet Aşkın, Nevruz'un ne zaman kutlanacağı ile ilgili BDP ile hükümetin arasındaki diyaloğu bugün köşesine taşıdı.

İstanbul Valiliği'nden sonra dün de Diyarbakır Valiliği 18 Mart'ta Nevruz kutlamalarına izin verilmeyeceğini duyurdu. Valilik, 21 Mart'ta kutlamaların yapılmasına izin verileceğini belirtti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, dün Nevruz kutlamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada “"21 Mart bu sene çarşamba gününe geliyor. Valiliklerimiz değerlendirmelerini 21 Mart'a göre yaptılar. 21 Mart için başvurularda özel sakınca yok ise tertip komitesi açısından izin verdi, vereceklerdir. Ama 21 Mart'ı değiştirip, mart ayının başka bir gününde 21 Mart'ı kutlamak adıyla yapılabilecek etkinliklere de 21 Mart'ın istismarını önleme bakımından yaptıkları değerlendirme itibari ile izin vermeyecekler veya vermemişlerdir" dedi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 18 Mart'ta Nevruz kutlamalarına izin verilmemesine ilişkin olarak yaptığı açıklamada iktidar partisinin, muhalefet partilerinin ne zaman miting, ne zaman kutlama yapacağını belirlemek isteyen bir pozisyon aldığını iddia etti. AA'nın haberine göre Demirtaş, “Her şeyden önce bu yaklaşımı kınıyorum, protesto ediyorum. Bu siyasi ahlâka da sığmayan bir karardır” diye konuştu.

Demirtaş, son 12 yılda 17-21 Mart tarihleri arasında Nevruz kutlaması ve mitinglerin yapıldığını hatırlatarak “Bu yıl değişen nedir ki? Eğer gerçekten de AKP 21'inde kutlanmasını istiyorsa, 21 Mart'ı resmi tatil yapalım” dedi.

BDP, Nevruz kutlamalarının 18 Mart'ta yapılacağını açıkladı. Demirtaş başkanlığında Diyarbakır'daki toplantıdan sonra yapılan açıklamada “Bütün illerde tespit edilen kutlama tarihlerinin değiştirilmeyeceği” belirtildi.

Gelişmeler neye işaret ediyor

18 Mart'ta Nevruz kutlamalarına Diyarbakır da dahil olmak üzere izin verilmeyeceğinin açıklanmasının ardından BDP'nin kararı, 16 Mart tarihli “Erken Nevruz gerilimi” başlıklı Kuzey Irak Güncesi'ndeki analizi teyit ediyor.

Ankara'nın uluslararası camiaya 'Kürt Baharı' mesajı verilmesine engel olmaya kilitlendiği, BDP/DTK/PKK ekseninde yer alan güçlerin ise geri adım atmamaya kararlı olduğu görülüyor.

Bu durumda pazar günü devletin tüm imkanlarıyla özellikle Diyarbakır ve İstanbul'da kutlamalara engel olmak için belli bölgeleri adeta ablukaya alması ve bunun sonucu olarak ana meydanların dışında tehlikeli sonuçları olabilecek gösteri ve çatışmalar kaçınılmaz görünüyor.

Artık tam bir güç gösterisine dönüşen Nevruz'un bu şekilde kutlanmasının, manevra yapmayı tercih etmeyip cephesel çatışmayı göze alan BDP/DTK/PKK eksenindeki güçleri yasal alanın dışına iteceği, dolayısıyla hedefledikleri mesajın verilmesini engelleyeceği fark ediliyor.

Dolayısıyla pazar gününün, bahar ve yaz aylarının nasıl geçeceğine dair ipuçlarını vereceği anlaşılıyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

KRALIN KIZI
KRALIN KIZI
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
CANSEVER’DEN SEVİNDİREN HABER
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU
ATARIM İÇİME
ATARIM İÇİME
TOKSİK İLİŞKİLERE BAŞ KALDIRIYOR
TOKSİK İLİŞKİLERE BAŞ KALDIRIYOR
KURUMUŞ BİR DAL GİBİYİM
KURUMUŞ BİR DAL GİBİYİM
İREM ÖZEN’DEN YENİ SİNGLE
İREM ÖZEN’DEN YENİ SİNGLE
AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
MÜZİK DÜNYASINDA HEYECAN YARATAN SÜRPRİZ
MÜZİK DÜNYASINDA HEYECAN YARATAN SÜRPRİZ
ZEYNEP AVCI’DAN KADINLARA MÜJDE
ZEYNEP AVCI’DAN KADINLARA MÜJDE
MAGAZİN DÜNYASINA İDDİALI BİR YAPIM DAHA GELİYOR
MAGAZİN DÜNYASINA İDDİALI BİR YAPIM DAHA GELİYOR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

SUSTURDUĞUNUZ O SESİ DİNLEYİN

60 PORTRE VE TABLO İLE DUYGUSAL BİR YOLCULUK

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle