MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

SİVAS’TA OTOBÜS DEVRİLDİ: 9 ÖLÜ!..

Ana SayfaHaberSİVAS’TA OTOBÜS DEVRİLDİ: 9 ÖLÜ!..
SİVAS’TA OTOBÜS DEVRİLDİ: 9 ÖLÜ!..

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde Ankara yönünden gelen bir yolcu otobüsü yoldaki buzlanma nedeniyle devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti. Yolcular, şoförlerin çok yorgun olduğunu iddia etti.

27 Ocak, 2014, Pazartesi 16:54
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

SİVAS’ın Yıldızeli İlçesi’nde yoldaki buzlanma nedeni ile yolcu otobüsünün bu sabah şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Kaza sabah saat 05.30 sıralarında Sivas-Ankara karayolunin 65’inci kilometresinde Yıldızeli İlçesi’nin Yaraşbeli mevkisi yakınlarında meydana geldi. Van’dan Ankara’ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsü, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak yolun sağındaki şarampole devrildi. Kazada 9 kişi olay yerinde yaşamını yitirirken, 30 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. İl Afet ve Acil Durum ekiplerinin yaptığı çalışmalar ile bir kısmı otobüsün altında kalan cesetler çıkarıldı. Çekici yardımı ile kaldırılan otobüsün altından en son bir çocuk cesedi çıktı.

Yaralılar, olay yerine gönderilen ambulanslarla Sivas ve Yozgat’ta bulunan hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Olay sonrası kaza yerine gelen Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, kazanın buzlanma nedeni ile gerçekleştiğini belirterek, ilk müdahalenin yapıldığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığın belirtti.

Gece saatlerinde karla karışık yağmur yağan bölgede rüzgarın da etkisiyle sabah saatlerinde buzlanma olduğu görüldü. Olay yerine yaralı almaya giden bir ambulansın da buzlanma nedeni ile konrolden çıkarak bariyerlere çarparak kaza yaptığı öğrenildi. Kaza sonrasında karayolları ekipleri tuzlama çalışması yaptı.

ŞOFÖRLER ÇOK YORGUNDU İDDİASI

Sivas Numune Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan Bedriye Topaç (37), şoförün arkasındaki 3 ve 4 nolu koltukta oğlu Berdan Kaya (11) ile yolculuk yaptığını söyledi.

Van'dan Ankara'ya gittiğini aktaran Topaç, kazanın, şoförün uyuması sonucu gerçekleştiğini ileri sürerek, "İlk sürdüğünde uyukluyordu, ikinci geldiğinde gözlerini ovuşturuyordu. Bir ara aklımdan 'böyle bir sorun var' diye 155'i aramak ve mesaj çekmek geçti. Şoför değişince içim rahat etti ama bir şey değişmedi, hepsi yorgundu" iddialarında bulundu.

Uyuklayan ilk şoförün bir süre dinlendikten sonra yeniden direksiyon başına geçtiğini öne süren Topaç, şunları iddia etti:

"Kazayı yapan ilk şofördü. Bir süre oturduktan sonra uyumaya gitti. Uyuma süresine uymadı, çok erken geldi. Hepsi yorgundu, ilk bindiğim andan itibaren bunu hissettim."

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi yaşamını yitirmiş, 30 kişi yaralanmıştı.

Kaynak:Ankara Haber

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

BOŞANMALAR NEDEN ARTTI
ÇOCUKLARIN RUHSAL DURUMU ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
BOŞANMALAR NEDEN ARTTI
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM VİZYONU
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM VİZYONU
SUZAN TEMELLİ'DEN YENİ SİNGLE
SUZAN TEMELLİ'DEN YENİ SİNGLE
ECE AVCI SANAT DÜNYASINI SALLAYACAK
ECE AVCI SANAT DÜNYASINI SALLAYACAK
BAKIŞINA YANDIM İLE ZİRVEYE
BAKIŞINA YANDIM İLE ZİRVEYE
AYBÜKE ALBERE’DEN GÜÇLÜ HAMLE
AYBÜKE ALBERE’DEN GÜÇLÜ HAMLE
KAYBANA SEVDALIK
KAYBANA SEVDALIK
GECELERİN EFENDİSİNDE YOK YOK
GECELERİN EFENDİSİNDE YOK YOK
KRALIN KIZI
KRALIN KIZI
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
CANSEVER’DEN SEVİNDİREN HABER
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

SUSTURDUĞUNUZ O SESİ DİNLEYİN

60 PORTRE VE TABLO İLE DUYGUSAL BİR YOLCULUK

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle