Sanayi ve İhracatta Güçlü Adımlar
Yasin Burak Arslan , Sivas'ın demir yolları sektöründeki lokomotif konumunun yanı sıra tekstil, giyim, savunma sanayi ve demir-çelik gibi sektörlerde de ülke ekonomisine önemli katkılar sunduğunu söyledi. Şehirde savunma sanayinde elektro-optik camların üretildiğine ve otomotiv sektörü için krank mili ihraç edildiğine dikkat çeken Arslan, "Sivas, bu yönleriyle İç Anadolu’nun hem sanayi hem de kalkınma anlamında stratejik şehirlerinden biri" dedi.
Eksiklikler ve Çözüm Önerileri
Yasin Burak Arslan , Sivas’ın mevcut potansiyelini tam anlamıyla değerlendiremediğini de belirtti. "Organize sanayi bölgelerinde stratejik planlamanın yetersiz olması ve Sivaslı iş insanlarının katma değerli üretim adına yeterince yatırım yapmaması, şehrin kalkınma hızını olumsuz etkiliyor," diyen Yasin Burak Arslan , içe dönük ekonomi modeli ve yetersiz reklam çalışmalarının da şehrin gelişimine engel oluşturduğunu ifade etti.
Demir-Çelik Sektöründe Önemli Rol
Sivas’taki demir-çelik fabrikasının, bölgenin en önemli tesislerinden biri olduğunun altını çizen Arslan, "Hem maden rezervlerinin bölgede yer alması hem de inşaat gibi sektörlerin hammadde ihtiyaçlarını karşılaması nedeniyle bu tesis, istihdam ve ekonomik kalkınma açısından kritik bir role sahiptir," dedi.
Geleceğe Yönelik Çalışmalar
Yasin Burak Arslan , KALSİAD olarak Sivas'ın dış ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu şehirde düzenleyeceğimiz fuarlar, iş geliştirme toplantıları ve sempozyumlarla Sivas’ın üretim kapasitesini ve dış ticaret hacmini büyütmek için çalışacağız. Ayrıca, üniversite-sanayi iş birliklerini güçlendirmek ve teknik insan kaynağını artırmak için eğitim projelerine öncülük edeceğiz," diye konuştu.
Sivas’ın sadece bir tarım ve hayvancılık şehri olmadığını, aynı zamanda Türkiye’nin sanayi ve kalkınma hamlesinde kilit bir rol oynadığını belirten Arslan, iş dünyası olarak Sivas’ın potansiyelini ortaya çıkarmak için kararlı adımlar atacaklarını sözlerine ekledi.
Yorum Yazın