MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

OTOYOLLARDA YENİ DÖNEM!..

Ana SayfaHaberOTOYOLLARDA YENİ DÖNEM!..
OTOYOLLARDA YENİ DÖNEM!..

Otoyol veya erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında güzergahın tamamının yanı sıra çevre yolu, bağlantı yolu, köprü, tünel ve viyadüklerde ayrı ayrı geçiş ücreti uygulanabilecek.

14 Mayıs, 2012, Pazartesi 11:44
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Karayolları Genel Müdürlüğünün, ''Karayolları Genel Müdürlüğünün Sorumluluğu Altında Bulunan Otoyollar ile Erişme Kontrolünün Uygulandığı Karayollarında Geçiş Ücretlerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik''i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarının geçişi ücretli olacak kesimleri Karayolları Genel Müdürünün teklifi üzerine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı tarafından belirlenecek.

Karayollarının geçiş ücretleri ile bu ücretlerin yeniden belirlenmesi; ücretlendirilen karayolunun mesafesi, trafik yoğunluğu, aracın cinsi, sosyal ve ekonomik faktörler dikkate alınarak hesaplanacak ve yine Genel Müdürün teklifi üzerine Bakan onayı ile yürürlüğe girecek.

Belirlenen ücret tarifesi ve uygulama tarihi idarenin internet sitesinde ilan edilecek.

Ücretlerin belirlenmesinde, otoyol veya erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında güzergahın tamamı olabileceği gibi; çevre yolu, bağlantı yolu, köprü, tünel ve viyadük ler ayrı ayrı ücretlendirilebilecek.

Geçiş ücretleri uygulamasında işletmecilik gereği kullanımı teşvik etmek amacıyla Bakan onayı ile indirim yapılabilecek.

Araç sınıflarının tespitinde çeken ve çekilen araçların yere değen aksları esas alınacak. Geçiş ücreti uygulaması yapılırken bu araçların dolu veya boş olması dikkate alınmayacak.

Geçiş ücretlerine Her yıl başında yıllık ÜFE değerleri ile fiyat artışı yapılacak.

GEÇİŞ ÜCRETLERİNİN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ

Bakanlık makamı oluruyla ücret tarifesinin uygulama tarih ve saati belirtilecek. Beklenmeyen teknik zorunlulukların oluşması halinde İdarece bu süre uzatılabilecek.

GEÇİŞ ÜCRETİ MUAFİYETİ

Ücretli karayolunun bakım ve işletmesinden sorumlu birimler ile trafik denetimi ve karayolundaki asayişten sorumlu birimlerin görev amacıyla ücretli kesime girmelerinde herhangi bir ücret alınmayacak.

Ücretli karayolunda meydana gelen trafik kazası, yangın ve benzeri olaylara müdahale için görevlendirilen itfaiye araçları, ambulanslar, sivil savunma araçları ve diğer görevli araçlar ücret ödemeyecek.

ÜCRET ÖDEMEDEN YAPILAN GEÇİŞLERE DAİR İŞLEMLER

Yönetmelik kapsamında geçişi ücretli olduğu halde ücret ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerine Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun ilgili maddesine göre o güzergahın en uzun mesafesine ait geçiş ücretinin on katı tutarında idari para cezası verilecek.

En uzun mesafe, ücret ödemeden çıkış yapılan gişelere en uzak mesafede olan gişe dikkate alınarak belirlenecek.

Ücret ödemeden geçişin yapıldığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde ödemesiz geçiş yapan aracın plakasına ait hesabın, ilgili tarafından Ana Kontrol Merkezine bildirilmesi durumunda cezasız geçiş ücreti bu hesaptan tahsil edilecek.

Ödemesiz geçiş ücreti bedelinin ödenmesinden araç sahibi sorumlu olacak. Cezalı geçiş yapan gerçek kişi hüviyetindeki araç sahibinin ölmesi durumunda varislerinden sadece cezasız geçiş ücreti tahsil edilecek. Bu uygulamada araç sahibinin ölüm raporu evraka eklenecek.

İdari para cezaları ile geçiş ücretleri, tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde ödenecek. Bu sürede ödenmeyen geçiş ücretleri ve idari para cezaları, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre ilgili vergi dairesi tarafından takip ve tahsil edilecek.

İdarenin ücret toplama sistemlerine yönelik tesis ettiği kameralarla tespit edilen görüntülerin saklanması, ücret toplama sisteminin çalıştırılmasına yönelik olacak. Kamera görüntülerinin incelenmesini gerektiren itirazlar geçiş ücreti ve idari para cezasının ödemesini durdurmayacak.

Geçiş ücretleri ve idari para cezaları ödenmeden kabahatin işlendiği araçların fenni muayeneleri ile satış ve devirleri yapılmayacak.

GEÇİŞ ÜCRETİ SİSTEMLERİNİN KULLANIMI

Sürücüden kaynaklanan nedenlerle giriş veya çıkış bilgisinin olmadığı durumlarda en uzak mesafe ücreti uygulanacak. Bu uygulamaya itiraz, geçişten itibaren 45 gün içinde Ana Kontrol Merkezine yapılabilecek.

Geçişi ücretli yoldan çıkış, giriş saatinden 12 saatten sonra yapılırsa, en uzun mesafe geçiş ücreti uygulanacak.

Geçişi ücretli karayolunda aynı noktadan giriş-çıkış yapılması (U dönüşü) durumunda en uzun mesafe geçiş ücreti uygulanacak.

TAKVİM

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

KRALIN KIZI
KRALIN KIZI
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
CANSEVER’DEN SEVİNDİREN HABER
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU
ATARIM İÇİME
ATARIM İÇİME
TOKSİK İLİŞKİLERE BAŞ KALDIRIYOR
TOKSİK İLİŞKİLERE BAŞ KALDIRIYOR
KURUMUŞ BİR DAL GİBİYİM
KURUMUŞ BİR DAL GİBİYİM
İREM ÖZEN’DEN YENİ SİNGLE
İREM ÖZEN’DEN YENİ SİNGLE
AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
MÜZİK DÜNYASINDA HEYECAN YARATAN SÜRPRİZ
MÜZİK DÜNYASINDA HEYECAN YARATAN SÜRPRİZ
ZEYNEP AVCI’DAN KADINLARA MÜJDE
ZEYNEP AVCI’DAN KADINLARA MÜJDE
MAGAZİN DÜNYASINA İDDİALI BİR YAPIM DAHA GELİYOR
MAGAZİN DÜNYASINA İDDİALI BİR YAPIM DAHA GELİYOR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

SUSTURDUĞUNUZ O SESİ DİNLEYİN

60 PORTRE VE TABLO İLE DUYGUSAL BİR YOLCULUK

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle