MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

KENE KABUSU GERİ DÖNDÜ!..

Ana SayfaHaberKENE KABUSU GERİ DÖNDÜ!..
KENE KABUSU GERİ DÖNDÜ!..

Çorum’da merkeze bağlı Babaoğlu köyünde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen bir kişi hayatını kaybetti.

30 Nisan, 2012, Pazartesi 22:45
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Çorum'da 2012 yılında hastalık taşıyan kenelerin bulaştırdığı KKKA hastalığı nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, merkeze bağlı Babaoğlu köyünde hayvancılıkla uğraşan 1 çocuk babası Berat Keleş (29), ahırda hayvanlarla ilgilendiği sırada vücuduna kene yapıştı. İddialara göre, vücuduna yapışan keneyi sonradan fark eden Keleş, kendisi çıkardı. Olayın üzerinden birkaç gün geçince baş ağrısı, bulantı ve yüksek ateş şikayetleri başlayan Berat Keleş, Çorum Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. Kene ısırmasına bağlı olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tanısı konulan Keleş, 26 Nisan'da Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Keleş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Keleş'in cenazesi yakınları tarafından hastane morgundan alınarak Babaoğlu köyüne getirildi. Cenaze araçtan indirilmeden önce tabutu taşıyacak olan vatandaşlara eldiven ve maske dağıtıldı. Köyde kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracından alınan Keleş'in cenazesi köy mezarlığında ip yardımıyla özel olarak hazırlanan 3 metre derinliğindeki mezara indirildi.

İnsanlara kene vakalarına karşı daha duyarlı olmaları için çağrısında bulunan uzmanlar, "İnsanlar 'bu kene bizim kene' diye dikkate almıyor. Kene bizim olmaktan çıktı mutasyona uğradı. Öldürücü hale geldi" diye uyarıda bulundu. Vücuduna kene yapışan insanların keneyi kendileri çıkarsa dahi mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bu konuda halktan da duyarlılık beklediklerini söyledi.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'nün katılımıyla yapılan toplantıda il genelinde meraya çıkan büyük ve küçükbaş hayvanların tamamını kapsayacak şekilde ilaçlama yapılmasını kararlaştırmıştı.

194 bin büyükbaş 148 bin küçükbaş hayvan bulunan Çorum'da, meraya çıkan tüm hayvanların kene riski altında olduğu için meraya çıkan tüm hayvanların ilaçlanacak. İlaçlama üç periyot halinde gerçekleştirilecek. İlaçlamaların ilk periyodu başladı. İkinci periyodunu Mayıs ayı içerisinde, son periyodunu ise Haziran ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Toplantıda arazi ve çevre ilaçlamasının ilaçlanan alandaki ekolojik dengeyi bozması nedeniyle önerilmezken ancak ahırlar, ağıllar ile piknik alanlarınınuzman görüşü alınarak ilaçlanabileceği görüşüne varıldı.

Kene ile mücadele çalışmaları kapsamında eğitim çalışması yapılacağı öğrenilirken, dağlık ve ormanlık alanlarda hastalığın yaygın olduğu, bu nedenle çiftlik hayvanları ile kene kaynağı olabilecek yaban tavşanı, kirpi, domuz, deve kuşu ve bazı kuşlardan uzak durulmasını istendi.


TAKVİM

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

BOŞANMALAR NEDEN ARTTI
ÇOCUKLARIN RUHSAL DURUMU ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
BOŞANMALAR NEDEN ARTTI
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM VİZYONU
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM VİZYONU
SUZAN TEMELLİ'DEN YENİ SİNGLE
SUZAN TEMELLİ'DEN YENİ SİNGLE
ECE AVCI SANAT DÜNYASINI SALLAYACAK
ECE AVCI SANAT DÜNYASINI SALLAYACAK
BAKIŞINA YANDIM İLE ZİRVEYE
BAKIŞINA YANDIM İLE ZİRVEYE
AYBÜKE ALBERE’DEN GÜÇLÜ HAMLE
AYBÜKE ALBERE’DEN GÜÇLÜ HAMLE
KAYBANA SEVDALIK
KAYBANA SEVDALIK
GECELERİN EFENDİSİNDE YOK YOK
GECELERİN EFENDİSİNDE YOK YOK
KRALIN KIZI
KRALIN KIZI
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
CANSEVER’DEN SEVİNDİREN HABER
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

SUSTURDUĞUNUZ O SESİ DİNLEYİN

60 PORTRE VE TABLO İLE DUYGUSAL BİR YOLCULUK

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle