Üç dönem milletvekilliği, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan Şinasi Altıner’in Karabük’ün Kapaklı köyünde başlayan, yaşamın uçları arasındaki hikayesiyle birlikte bir neslin hikayesini de anlatan, yaşam kılavuzu niteliğindeki kitabın kutlamaları Kapaklı Köyü’nde hatıraların paylaşımıyla başladı, eski İşçi Lokali olan Büyük Kulüp’te devam etti. Kitabın kahramanları arasında yer alan Karabüklüler, sevgi dolu anılarda, gerçekleşen hayallerde bir araya geldi.
Sabah saatlerinde Şinasi Altıner ve Beril Altıner ile çay sohbetinde buluşan Kapaklı Köyü sakinleri, kitapta yer almayan pek çok anılarını da anlatırken duygulu anlar yaşandı. Akabinde birlikte yapılan anılar turunda ‘Şinasi’nin yaşamında önemli bir yeri olan ucu silgili kalemini kaybettiği 4 km’lik okul yolundan 5 sınıfın bir arada okuduğu Bürnük Köyü İlkokulu ziyaret edildi.
Akşamüstü Büyük Kulüp’te gerçekleştirilen kutlamaya ise Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Ak Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediye Başkan Yrd. Seher Berker, Ak Parti Dış ilişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, çok sayıda il protokolü, kurum müdürleri, iş insanları, basın mensuplarının yanı sıra köy sakinleri, akraba ve dostlar katıldı. Beril Altıner’i tebrik eden Vali Mustafa Yavuz katılımcıları etkileyen konuşmasında ‘Hayal varsa her şey var…’ ifadesini kullandı. Vali Yavuz, günün anısına Şinasi Altıner’e ucu silgili kalem hediye etti.
Kutlama, Beril Altıner’i kırmayan amcası Osman Altıner’in bebekliğinde kendisine okuduğu ninni ve koro arkadaşlarının müzik ziyafetiyle devam etti.
‘Hayal Varsa’ bir dönüşümün hikayesi…
Kitabın yazarı kızı Ayşe Beril Altıner’ın 14 yıllık bir araştırmanın sonucu, roman tadında yazdığı kitabı ‘Hayal Varsa’, bir siyasetçinin, eski bir bakanın siyasi yaşamının değil, olanakları çok kısıtlı bir köyde doğan, elektrik olmasa da hayallerinin ışığıyla aydınlanan yolu takip eden Şinasi’nin öyküsü. ‘Hayal Varsa’ yokluktan varlığa, karanlıktan aydınlığa, kaybedişten kazanmaya, travmadan yenilenmeye dönüşümün hikayesi.
Merakı mirasa dönüştü…
Hayata karşı büyük bir merakla yaklaşan Beril, babasının yaşam öyküsünü kaleme alışının da bir merakla başladığını söylüyor. ‘’Bana sağladığından çok daha farklı şartlara doğmuş olan babamın kendi yaşam arkında nasıl olup da bunca mesafeyi kat ettiğini hep merak etmiştim. Başta sadece kendi merakımı gidermek içgüdüsüyle başlayan bu sohbetler on dört yıllık bir süreçte sekil değiştirdi. Babam için hazırladığım bir armağan ve kendi çocuklarıma nerden geldiklerini anlatan bir mirasa dönüştü.’’ Beril Altıner
‘‘Aslında genç Türkiye’nin değişim ve dönüşümünün bir yansıması…’’ olduğunu belirten Beril Altıner, kitabının akışta kalmaya inanan, umutla beslenen, kendini en iyi şekilde gerçekleştirmek isteyen herkese, özellikle de gençlere bir yaşam kılavuzu olmasını diliyor.
Yorum Yazın