MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

GAZ MASKELERİ, HAVALANDIRMA BOZUK

Ana SayfaGüncelGAZ MASKELERİ, HAVALANDIRMA BOZUK
GAZ MASKELERİ, HAVALANDIRMA BOZUK

İşçiler ocağı anlattı, Gaz maskeleri, havalandırma bozuk . Soma maden ocaklarından sağ olarak kurtulan işçiler içerideki çalışma koşullarını ve denetimle ilgili çarpıcı bilgiler veriyor...

17 Mayıs, 2014, Cumartesi 18:09
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İşçiler ocağı anlattı, Gaz maskeleri, havalandırma bozuk

Facianın yaşandığı Soma kömür ocağındaki çalışma koşullarını anlatan işçiler, denetime gelen görevlilerin çoğu zaman ocaklara girmeden geri gönderildiğini iddia etti.

EĞİTİM TATBİKAT HAK GETİRE

Soma'da yaşanan maden faciasının ardında, ocaktaki eksiklikler hakkında konuşan işçiler, "Eğitim, tatbikat hak getire! Denetime gelen müfettiş yukarda ziyafet çekip madene inmeden dönüyor. Arızalı detektör 2-3 ayda değişiyor. Gaz maskelerinin çoğu bozuk. Hala 9 yıllık maskeyi takıyoruz!" dedi.

Vatan gazetesinde İlker Akgüngör imzasıyla yayınlanan habere göre ocaklarda durum, şirket yöneticilerinin anlattığıyla örtüşmüyor. Soma'daki faciadan kurtulan işçilerle konuştu. Soma Holding yönetiminin dün (16 Mayıs) yaptığı açıklamaları değerlendiren işçiler ocaktaki eksiklikleri anlattı. Akgüngör'ün haberi şöyle:

Soma Holding sahibi Alp Gürkan ile yöneticilerin yaptığı basın toplantısının ardından maden işçileriyle buluştuk. Ne diyorsunuz patronun açıklamalarına diye sorduk. Tabiri caizse bin ah işittik.

9 yıldır vardiya 1’de çalışan Ercan Çetinyılmaz (43), madenin 2 yıllık işçisi Ömer Günay (35) ve 4 yıldır vardiya 2’de çalışan Ferhat Dağlı (29) gerçeklerle söylenenler arasındaki farkları madde madde sıraladı.

Dinleyince moralimiz bozuldu

“Hiç ihmalimiz yok ama kaza neden oldu bilmiyoruz diyorlar. Çelişki burada başlıyor. Bir kere hiçbirimiz patronun söylediklerine inanmıyoruz ve açıklamalar bizi ikna etmediği gibi daha da çok moralimizi bozdu.”

“Madenin 2 temiz hava girişi, bir pis hava çıkışı var. İşçiler buradan yürüyerek dışarı çıkar. Eğer ikinci bir pis hava çıkışı olsaydı en azından üst kademedekiler rahatça çıkardı böyle bir katliam yaşanmazdı.”

Denetim tiyatro!

“İşçinin bir hafta, 10 gün önce denetimden haberi olur mu? Her denetimi bilirdik. Devletin müfettişi gelir yukarıda ziyafetini çeker, ocağa bile inmeden gider. Müfettişin üretimi görmesi lazım. Denetleme aniden, baskın olarak yapılır. Biz de her şey düzeltildikten sonra denetleme olurdu. 2011’de müfettiş bizi toplayıp hakkınızı koruyacağız dedi. Kısa bir süre sonra bir arkadaşımız göçükte, biri de bant tamburuna sıkışarak öldü.”

Detektörler ve maskeler

“Metan gazı dedektörleri ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Bazen arızalı olduğunda 2-3 ay sonra değiştirilirdi. Yaklaşık bir yıl önce bir kablo yanması oldu. Bu kadar olmasa da ocağı yine duman bastı. Bize verilen maskeleri kullandığımızda yüzde 60-70’i arızalı çıktı. Hala 9 yıl önce verilen maskeyi kullanıyorum.”

“Göstermelik bir yaşam odası yaptılar. Bir ay sonra iptal ettiler. Aşağıdaki bir taş bacanın etrafına toz toprak girmesin diye plastik bir oda yaptılar. 500 kişi alır dedikleri yeri hiç görmedik. Madende yemek yiyecek yer bile yok. Yemeğimizi çamur içinde yiyoruz.”

"Eğitim ve tatbikat yok"

“Kimsenin doğru düzgün eğitim aldığı yok. Hepimiz bir kazada madenden nasıl çıkılır kendi tecrübelerimizle öğreniyoruz. Kimse bize burası 340 yaşam çıkış noktasıdır diye bir yer göstermedi. Yıllardır bir kere bile tatbikat yapmadık. Yangının olduğu H panosunda 1 gün önce göçük oldu, bizi nefeslik denilen köprüden çıkardılar. Aynı yer bir ay önce de çökmüştü. Bir arkadaşımızın kolu kırıldı.

Tek düşündükleri kömür!

“Yangın var denilip yangının olduğu yerin bir kere bile kapatıldığını hatırlamıyorum. Yangını söndürmek için küllü su bastıklarını görmedik. Devamlı kömür, kömür, kömür diyerek baskı yapıyorlar.”

iyigunler.net

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

KADIN LİDERLER KULÜBÜ ADANA’DA İZ BIRAKTI
KADIN LİDERLER KULÜBÜ ADANA’DA İZ BIRAKTI
ÖTEKİSİZ TEK
ÖTEKİSİZ TEK
‘KARABASAN’ FİLMİNE GÖRKEMLİ GALA
‘KARABASAN’ FİLMİNE GÖRKEMLİ GALA
İSTANBUL’DA SPİRİTÜEL BİR YOLCULUK
İSTANBUL’DA SPİRİTÜEL BİR YOLCULUK
KEMENÇE EŞLİĞİNDE DÜET
KEMENÇE EŞLİĞİNDE DÜET
BİR ATEŞE ATTIN BENİ
BİR ATEŞE ATTIN BENİ
BERNA TAN ORTALIĞI SALLADI
BERNA TAN ORTALIĞI SALLADI
FATMA BACARA OKURLARIYLA BULUŞTU
FATMA BACARA OKURLARIYLA BULUŞTU
KIBRISLI SANATÇI MELEK ERDİL’DEN GÜÇLÜ ÇIKIŞ
KIBRISLI SANATÇI MELEK ERDİL’DEN GÜÇLÜ ÇIKIŞ
HAYAL
HAYAL
SERKAN KAYA’DAN ÇOK KONUŞULACAK LANSMAN
SERKAN KAYA’DAN ÇOK KONUŞULACAK LANSMAN
YÜRÜDÜM
YÜRÜDÜM
HASTALIKLAR HIZLA ARTIYOR
HASTALIKLAR HIZLA ARTIYOR
AL YA DA BIRAK
AL YA DA BIRAK
TUĞBA BÜYÜKÜSTÜN’ÜN RADİKAL ÇIKIŞI TESADÜF DEĞİL
TUĞBA BÜYÜKÜSTÜN’ÜN RADİKAL ÇIKIŞI TESADÜF DEĞİL
ELİF KOZAN’DAN YENİ SİNGLE
ELİF KOZAN’DAN YENİ SİNGLE
RAFET EL ROMAN'DAN MİLLİ TAKIMIZA ŞARKI
RAFET EL ROMAN'DAN MİLLİ TAKIMIZA ŞARKI
ATİYE’DEN BÜYÜLEYİCİ ŞOV
ATİYE’DEN BÜYÜLEYİCİ ŞOV
SİRTAKİ COŞKUSU
SİRTAKİ COŞKUSU
KIRSALDAN ÜLKEYE YAYILAN MELODİLER
KIRSALDAN ÜLKEYE YAYILAN MELODİLER

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

YASA DIŞI BAHİS SUÇLARIYLA MÜCADELE ZİRVESİ

TÜRKOLOG GÜLSEL ÖZKIRIM HAYATINI KAYBETTİ

GIDA PAKETLERİ RAMAZANDA BİNLERCE AİLEYE ULAŞACAK

KOMŞULUK İFTARI

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle