MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

ÇOCUKLARIN...

Ana SayfaGüncelÇOCUKLARIN...
ÇOCUKLARIN...

Sosyal paylaşım uygulamasından çocukların müstehcen görüntülerin satan ve satın alan zanlılara yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, aralarında doktor ve polisin de olduğu belirlenen 33 zanlının 10 yıla kadar hapsi istendi.

15 Mart, 2022, Salı 23:43
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir sosyal paylaşım uygulamasındaki gruplarda çocuğun cinsel istismarına konu olabilecek, müstehcen görüntülerin paylaşılması ve bu görüntülerin para karşılığı satılması iddiasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, aralarında doktor ve polisin de olduğu da tespit edilen 33 şüpheli hakkında ‘çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak, satmak, nakletmek, ihraç etmek’ suçundan 2 yıldan 10 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası talep edildi.

GÖRÜNTÜLERİN 15-30 LİRA ARASI SATILDIĞI KAYDEDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüphelilerin soruşturma kapsamında el konulan dijital eşyalarındaki incelemeler sonucu, çocukların müstehcen görüntülerinin olduğu kaydedildi. İddianamede, bahse konu görüntü ve fotoğrafların para kartı üzerinden 15-30 lira arası değişen bir fiyatla satıldığı, söz konusu görüntüleri satın aldıkları öne sürülen şüphelilerin bir kısmınüzerlerine atılı suçlamaları kabul etmezken, bazı şüpheliler ise görüntülerin yetişkinlere ait olduğu zannettiklerini söyledikleri aktarıldı.İddianamede, çocukların cinsel içerikli videolarının temin edildiği gruplardaki yönetici hesaplarına sahip olduğu tespit edilen şüpheli H.K.'ya, elektronik para hesabı üzerinden diğer şüpheliler tarafından farklı tarihlerde para yatırıldığının belirlendiği ancak şüphelinin 15-30 TL arası bir fiyata internet paketi sattığını, para karşılığında çocuğun cinsel istismarı içerikli müstehcen içerikli görüntü paylaşmadığını söylediği yer aldı.

Beyin cerrahı olan şüpheli K.M. ise savunmasında, gruplara yetişkin pornosu izlemek amaçlı girdiğini, çocuk pornografisi görünce çıktığını söylediği belirtildi. Polis olan şüpheli F.B.'nin ise çocuğun cinsel istismarı içerikli görüntüleri bilerek ve isteyerek indirmediğini, başka bir yerde depolamadığını veya paylaşmadığını, görüntüleri indirmeden içeriğini göremediğini, çocuk pornografisi olduğunu görünce grubu şikayet ettiğini ve görüntüleri sildiğini, pişman olduğunu söylediği kaydedildi.

Dijital eşyaların da çocukların müstehcen görüntüleri ve fotoğrafları ortaya çıkan şüphelilerin, bu görüntülerin oraya nasıl geldiğini bilmediklerini savunduklarının da yer aldığı iddianamede, ABD Ulusal Kayıp ve Sömürülen Çocuklar Merkezi’nin (NCMEC) hazırladığı çocuk istismarı raporuna da yer verildi.

10 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Hazırlanan iddianamede, mevcut delil durumu kapsamında 33 şüphelinin de üzerine atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığı belirtilirken, tüm şüpheliler hakkında ‘çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak, satmak, nakletmek, ihraç etmek’ suçundan 2 yıldan 10 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası talep edildi. KAYNAK:Bursa Hayat Gazetesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

KRALIN KIZI
KRALIN KIZI
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
CANSEVER’DEN SEVİNDİREN HABER
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU
ATARIM İÇİME
ATARIM İÇİME
TOKSİK İLİŞKİLERE BAŞ KALDIRIYOR
TOKSİK İLİŞKİLERE BAŞ KALDIRIYOR
KURUMUŞ BİR DAL GİBİYİM
KURUMUŞ BİR DAL GİBİYİM
İREM ÖZEN’DEN YENİ SİNGLE
İREM ÖZEN’DEN YENİ SİNGLE
AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
MÜZİK DÜNYASINDA HEYECAN YARATAN SÜRPRİZ
MÜZİK DÜNYASINDA HEYECAN YARATAN SÜRPRİZ
ZEYNEP AVCI’DAN KADINLARA MÜJDE
ZEYNEP AVCI’DAN KADINLARA MÜJDE
MAGAZİN DÜNYASINA İDDİALI BİR YAPIM DAHA GELİYOR
MAGAZİN DÜNYASINA İDDİALI BİR YAPIM DAHA GELİYOR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

TÜRKOLOG GÜLSEL ÖZKIRIM HAYATINI KAYBETTİ

GIDA PAKETLERİ RAMAZANDA BİNLERCE AİLEYE ULAŞACAK

KOMŞULUK İFTARI

GELENEKSEL İFTAR DAVETİ DARÜLACEZE’DE DÜZENLENDİ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle