MERHABA ECE HANIM HABER CADDESİNE HOŞ GELDİNİZ. ÖNCELİKLE AMERİKAN KOLEJİ OKUYUP YURTDIŞINDA TAHSİL ALIP BİRDE 3 YABANCI DİL BİLİP VE BUNLARI BİR ANDA BIRAKARAK MÜZİĞE YÖNELME NASIL OLDU. BİRAZ MÜZİKAL YOLCULUĞUNUZDAN BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?
Merhabalar. Aslında tüm bu eğitim sürecimin sonunda avukat olma gibi bir hedefim vardı. Sonrasında müziğe olan tutkumun yalnız bir hobi olarak kalamayacağını anlayınca, lise hayatımı konservatuarda sürdürmeye karar verdim. Daha sonra da lisans dönemimde de konservatuar yolculuğum devam etti. Bunları bir anda bıraktım denemez aslında. Bildiğim üç dilin hayatıma ciddi tesirleri oldu. Müzik kariyerimde beni önemli bir noktaya taşıdı ve önemli farkındalıklar yaratmama sebep verdi. Fakat evet, akademik bir pozisyondan müzisyenliğe evrildiğim doğru.
ALDIĞINIZ MÜZİK EĞİTİMLERİNİZ NELER VE KULLANDIĞINIZ ENSTRÜMANLAR VAR MI?
Lise'de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarında klasik kemençe bölümünde okudum, lisansta İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında klasik gitar bölümünde okudum. Bunlara ek olarak piyano çalıyorum.
KÜÇÜK YAŞLARDA ÇALIŞMA HAYATINA BAŞLADINIZ. PEKİ ÇOCUKLUĞUNUZU YAŞAYABİLDİNİZ Mİ? BU DURUMUN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARINDAN BİRAZ BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?
Çocukluğumu hakkıyla yaşadığımı düşünmekle birlikte gençlik zamanlarım için aynı şeyi konuşamayabilirim. Hala içerisinde bulunduğum yaş grubunun tatması, tecrübe etmesi gereken şeyleri hakkıyla deneyimleyemiyorum maalesef. Fakat her seçiş bir vazgeçiştir. Herhangi bir şeyden duyduğum bir pişmanlık yok.
ÖFKE DURUMUNUN YÜKSEK OLDUĞU BİR AİLEDE BÜYÜDÜĞÜNÜZÜ BİLİYORUZ. PEKİ OTOKONTROLÜNÜZÜ NASIL SAĞLIYORDUNUZ? YANİ SAKİN KALABİLİYOR MUYDUNUZ? ŞUAN NASILSINIZ
Ben genel olarak kaos anlarında çevremde sakinliğimle ve soğukkanlılığımla bilinirim. Bu tarz edinilmiş huylar geçmişten izler taşıdığı konusunda sizlerle hemfikirim ancak bazı oturmuş özelliklerin insanın kimyasında olduğuna inanıyorum. Otokontrol dediğimiz mekanizma çevresel faktörlerden ziyade insanın kendi dünyasında oluşturduğu mutlulukla şekilleniyor. İç huzura sahip olduğumuz sürece böyle problemler yaşayacağımızı düşünmüyorum.
ÇIKARTTIĞINIZ ŞARKILARLA POPÜLER MÜZİK DÜNYASINDA BAŞARINIZI HER GEÇEN GÜN BİRAZ DAHA TAÇLANDIRMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ. ŞİMDİLERDE YENİ TEKLİ ÇALIŞMANIZ OLAN’’ KATRAN’’I MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTURDUNUZ. ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN.PEKİ BU ŞARKINIZDA KİMLERLE ÇALIŞTINIZ BİRAZ HAZIRLIK SÜRECİNİZDEN BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?
Elbette. Katran benim için çok özel bir proje. Kişisel olarak ciddi emek harcadığım ve inandığım bir iş. Orijinalinin bir Azeri şarkısı olması da bizler için büyük anlam ifade ediyor. Melodisi kulağımıza çok hitap etti ve bir Türkçe versiyon yapmaya karar verdik. Düzenlemesini Semih Gönder'in üstlendiği parçanın hazırlık süreci yaklaşık bir ay sürdü.
ŞARKILARINIZI SİZİN YAZDIĞINIZI BİLİYORUZ DİNLERKEN HERKESTE FARKLI ETKİLER BIRAKABİLİYOR. PEKİ DİNLEYİCİLERİNİZDEN GELEN DÖNÜŞLER NASIL MEMNUNMUSUNUZ? NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
Çok enteresan bir dinleyici kitlesine sahip olduğumu düşünüyorum. Geniş bir yaş aralığına hitap ediyorum. Dinleyicilerimin yarısı dinlemekten ciddi keyif alıyor ve bunu çok güzel bir dille her platformda beyan ediyor, diğer yarısı da dinlememek için elinden geleni yaptığını ancak bu şarkılarımı utandıkları bir zaaf olarak nitelendiriyor. Ben her iki tarafla da barışığım, hepsi iyi ki varlar.
Kendi müziğinizin dışında başka tarzlarda da şarkı söylemeyi düşünüyor musunuz. Yabancı dilde şarkılar yazdığınızı biliyoruz.Bunu daha da geliştirerek mesela yabancı müzik şarkılarından oluşan bir albüm yapmayı düşünür müsünüz?
Böyle bir fırsat çıkarsa karşıma elbette değerlendiririm fakat şuan için öyle bir kariyer planım yok.
Röportaj: Alper ERGEZ
Yorum Yazın