MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

BAYRAM’DA TARLADALAR...

Ana SayfaEkonomiBAYRAM’DA TARLADALAR...
BAYRAM’DA TARLADALAR...

Doğu Karadeniz’in önemli geçim kaynağı fındıkta hasada kuraklık nedeniyle erken başlayan bazı üreticiler, Ramazan Bayramı’nı bahçelerde fındık toplayarak geçiriyor.

29 Temmuz, 2014, Salı 14:30
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol
Doğu Karadeniz'de kuraklık nedeniyle hasada erken başlayan bazı fındık üreticileri, Ramazan Bayramı'nı fındık bahçelerinde geçiriyor.
 
Yörede "yeşil altın" olarak da bilinen fındığın hasadına bazı yerlerde başlandı. Bazı üreticiler ürününü kendisi toplarken, bazıları ise mevsimlik tarım işçilerine toplatmayı tercih ediyor.
 
Ordu'nun bazı kesimlerinde 4 gün önce başlanan hasada Ramazan Bayramı'nın ilk günü ara verildi ancak ikinci gün Altınordu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi'nde hasada devam edildi.
 
Yöredeki fındık üreticilerinden Kadir Yelken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek geçim kaynakları olan fındığın hasadına 4 gün önce başladıklarını belirterek, "Yetkililer sahil kesiminde fındık hasat tarihini 1 Ağustos olarak açıklamıştı ancak bizim ürünümüz erken olgunlaştığı için hasada erken başladık" dedi.
 
Fındık hasadının bir kaç yıldır bayrama denk geldiğini belirten Yelken, şöyle konuştu:
 
"Geçen sezon da fındık hasadı Ramazan Bayramı'na denk gelmişti. Bayramın ilk günü ara verdiğimiz hasada bugün yeniden başladık. Bayramı fındık toplayarak geçirmek de güzel. Sonuçta fındık bizim için ekmek, aş demek. O yüzden halimizden memnunuz. Zaten zirai don nedeniyle ürünümüz noksan. Bu nedenle de hasat dönemini bir hafta içinde tamamlarız."
 
Perşembe ilçesine bağlı Efirli Mahallesi'ndeki üreticilerden Çiğdem Kütük ise kendi bahçesinde zirai don nedeniyle fındığın olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Ben de başka bahçelere yevmiyeye gidiyorum. Fındık hasadına başlayalı 4-5 gün oldu. Bayramda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zaten bayramın birinci günü yapmamız gerekenleri, ziyaretlerimizi tamamladık. Fındık toplarken de gördüklerimizle bayramlaşıyoruz. Bu sezon fındık rekoltesi çok düşük olduğundan açıkçası ürün kıymetlendi. Her üretici fındığını bir an önce toplamak istiyor. Bu nedenle sadece biz değil, birçok üretici bayramı fındık bahçesinde geçiriyor."
 
Ahmet Uygun ise hem bayram yapıp hem fındık toplandıklarını belirterek, "İkisini bir arada yürütmeye çalışıyoruz. Fındık bizim için çok önemli. O yüzden geçen yıl olduğu gibi bu bayramda da fındık toplamayı tercih ettik. Hava kurak gidiyor. Yıllık iznimiz de kısıtlı. O nedenle bir an önce fındığı toplamaya çalışıyoruz" dedi.
 
"Fındık üretici için altın"
 
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındığın bölge halkı için son derece önem arz ettiğini, bunun için de zamanın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Cörüt, "Fındık üretici için yeşil altın. Ramazan Bayramı son yıllarda fındık hasat dönemine denk geliyor. Üretici hem fındığını topluyor hem de bayramını yapıyor. Üreticilerimizin tek üzüntüsü ürünlerinin geçen yıla oranla az olması. Tek düşünceleri ürünü istedikleri fiyattan satmak. Beklentimiz fındığın kilosunun 10 liranın altına düşmeyeceği yönünde" dedi.
 
Kaynak:(AA) HABEREXSEN
 
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

SAFTİRİK’İN YARATICISI JEFF KİNNEY, TÜRK HAYRANLARIYLA D&R’DA BULUŞTU
SAFTİRİK’İN YARATICISI JEFF KİNNEY, TÜRK HAYRANLARIYLA D&R’DA BULUŞTU
İLKAY ACAR'DAN YENİ TEKLİ
İLKAY ACAR'DAN YENİ TEKLİ
MEHMET MERT TÜYAP'TA OKURLARIYLA BULUŞUYOR
MEHMET MERT TÜYAP'TA OKURLARIYLA BULUŞUYOR
KAHVEMİN ŞEKERİ
KAHVEMİN ŞEKERİ
KALPTEN KALBE UZANAN YOLCULUK
KALPTEN KALBE UZANAN YOLCULUK
TEK BAŞINA ZİYAN OLMA
TEK BAŞINA ZİYAN OLMA
ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ’NDE ÖRNEK YÖNETİM BAŞARISI
ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ’NDE ÖRNEK YÖNETİM BAŞARISI
COŞKUN GÖĞEN’DEN SEVİNDİREN HABER
COŞKUN GÖĞEN’DEN SEVİNDİREN HABER
ALLAH AKIL VERSİN
ALLAH AKIL VERSİN
FUNDA ARAR’DAN YENİ ŞARKI
FUNDA ARAR’DAN YENİ ŞARKI
SOSYAL MEDYADAN ŞARKICILIĞA UZANAN YOL
SOSYAL MEDYADAN ŞARKICILIĞA UZANAN YOL
MODELLER 50FİFTY'DE
MODELLER 50FİFTY'DE
ROTERDAM SAHNESİNDE RAKKAS FIRTINASI
ROTERDAM SAHNESİNDE RAKKAS FIRTINASI
YENİ YIL HERKESE ŞANSLI GELSİN
YENİ YIL HERKESE ŞANSLI GELSİN
CAN VERİYORUM
CAN VERİYORUM
TÜRKİYE BİRİNCİLERİ ÇEKMEKÖY’DE AĞIRLANDI
TÜRKİYE BİRİNCİLERİ ÇEKMEKÖY’DE AĞIRLANDI
GÜN BUGÜNDÜR
GÜN BUGÜNDÜR
EŞİM TARAFINDAN DARP EDİLDİM
EŞİM TARAFINDAN DARP EDİLDİM
BÜYÜK USTA KAYAHAN, DOĞUM GÜNÜNDE ÖZEL BİR KONSERLE ANILIYOR
BÜYÜK USTA KAYAHAN, DOĞUM GÜNÜNDE ÖZEL BİR KONSERLE ANILIYOR
TÜRKİYE’Yİ ULUSLARARASI PLATFORMDA TEMSİL ETTİ
TÜRKİYE’Yİ ULUSLARARASI PLATFORMDA TEMSİL ETTİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

TÜRKİYE’Yİ ULUSLARARASI PLATFORMDA TEMSİL ETTİ

TÜMKİAD OXFORD’DA ÖDÜL ALACAK

EMEKLİ PROMOSYONLARINA DEV ZAM GELİYOR

KİLİT DEVİ ÜRÜNLERİYLE FUARA DAMGA VURDU

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle