MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

2 FARKLI DİLE DAHA ÇEVRİLECEK

Ana SayfaGüncel2 FARKLI DİLE DAHA ÇEVRİLECEK
2 FARKLI DİLE DAHA ÇEVRİLECEK

FETÖ’nün Türkiye’ye 5 yıl önce yaşattığı kanlı darbe girişimiyle ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından yazılan ve İngilizce ve Rusça baskısı da yapılan "Milli Vuruş"isimli kitap Fransızca’ya çevrildi. Hain kalkışmanın yaşandığı gecenin İstanbul’da iç yüzünü anlatan ve 15 Temmuz ile FETÖ gerçeğinin ortaya çıkmasında kılavuz haline gelen kitap, karanlık gecenin dünya ülkeleri tarafından anlaşılması için değişik dillerde baskıya sunuluyor.

06 Mayıs, 2020, Çarşamba 23:15
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği ve 251 insanımızın şehit düşmesine neden olduğu kanlı darbe kalkışmasının akamete uğratılmasında gösterdiği çaba ile dikkat çeken dönemin 3 önemli isminden birisi olan Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, o hain ve kanlı geceyi olduğu gibi anlatmak için 2 yıl önce bir kitap yazdı. 15 Temmuz Kıyam(et) gecesi ve Milli Vuruş adını taşıyan kitap, geçen süre içerisinde hain kalkışmanın dış ülkeler tarafından daha iyi anlaşılması için İngilizce ve Rusçaya da çevrildi.

KIYAM GECESİNİN BİLİNMEYENLERİ

Hain kalkışmanın kırılma noktası olarak bilinen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bir korumasının şehit, bir korumasının gazi olduğu anların detaylarından, selaların okunmasına, FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanmasının MOBESE kameralarına ulaşma planından 55 polis müdürüne atılan “Darbeye destek olun, teslim olun” çağrısına kadar bir çok ayrıntının yer aldığı kitap, kısa süre önce tercümesi bitirilip Fransızca baskıya ayarlandı.

2 FARKLI DİLE DAHA ÇEVRİLECEK

Beta Yayınları tarafından baskısı yapılan kitabın bu yıl 2 farklı dile daha çevrilmesi planlanırken, Fransızca baskısı 228 sayfadan oluşan kitapta

içeriğinde bulunan “karakod”larla 15 Temmuz darbe girişimine ait görüntüler de yer alıyor.

"İYİ TANIMAK, BİLMEK VE DUR DEMEK..."

Kitabın yabancı dillerde yayınlanmasının amacının “Kitabın değişik dillerde yayınlanmasıyla FETÖ’nün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde gerçekleştirdiği vahşetin ülkemiz dışında yaşayan, yabancı ülke yöneticilerine duyurulmasının yanında, aslında FETÖ’nün şu an yaşadıkları ülkeler ve insanlar içinde ne kadar tehlikeli olduğu hususunda bilinçli olmaları hedeflenmiştir. Diğer bir gaye de; bu örgütün yerleştiği bir çok ülkede onları tanımayarak, dolaylı ya da dolaysız olarak destek veren; sivil toplum kuruluşlarına, gazetecilere, aktivistlere, sivil halka da FETÖ gerçeğini bu tercüme kitaplar vasıtasıyla ulaştırıp, gözlerini açmaktır” şeklinde açıklayan Çalışkan, örgütün ülkemizin neredeyse bütün kritik kurumlarına sızdığını belirterek; FETÖ gerçeğinin neden bilinmesi gerektiğini ise şöyle açıkladı “ Bulundukları, yerleştikleri tüm ülkelerde, yakaladıkları ilk fırsatta yapacakları iş, Türkiye de yapmaya kalkıştıkları ile bire-bir aynı olacaktır. Bu saikle tüm dünya, yüzüne kuzu maskesi takmış olarak ve de yurt dışında elini, kolunu sallayarak gezen bu şeytani örgütü iyi tanımak, bilmek ve ona dur demek zorundadır.” (MİLLİYET)

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

BOŞANMALAR NEDEN ARTTI
ÇOCUKLARIN RUHSAL DURUMU ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
BOŞANMALAR NEDEN ARTTI
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM VİZYONU
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM VİZYONU
SUZAN TEMELLİ'DEN YENİ SİNGLE
SUZAN TEMELLİ'DEN YENİ SİNGLE
ECE AVCI SANAT DÜNYASINI SALLAYACAK
ECE AVCI SANAT DÜNYASINI SALLAYACAK
BAKIŞINA YANDIM İLE ZİRVEYE
BAKIŞINA YANDIM İLE ZİRVEYE
AYBÜKE ALBERE’DEN GÜÇLÜ HAMLE
AYBÜKE ALBERE’DEN GÜÇLÜ HAMLE
KAYBANA SEVDALIK
KAYBANA SEVDALIK
GECELERİN EFENDİSİNDE YOK YOK
GECELERİN EFENDİSİNDE YOK YOK
KRALIN KIZI
KRALIN KIZI
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
CANSEVER’DEN SEVİNDİREN HABER
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

TÜRKOLOG GÜLSEL ÖZKIRIM HAYATINI KAYBETTİ

GIDA PAKETLERİ RAMAZANDA BİNLERCE AİLEYE ULAŞACAK

KOMŞULUK İFTARI

GELENEKSEL İFTAR DAVETİ DARÜLACEZE’DE DÜZENLENDİ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle