MUCİZE ADIMLAR
GÜNCELBeyin ile omurilik felçli doğan ve down sendromlu çocuklar, uzay terapisi ve özel masaj yöntemleriyle yıllar sonra ilk adımlarını atmanın mutluluğunu yaşadı.
Balıkesirli Süleyman Buğra Saraç, Kayra Koşar, Bayram Başkurt, Melih Akman, Beyzanur Aydoğan, Semanur Gökçeler, Elif Cansız ve Kaan Saygı, doğum sırasında beyin ve omurilik felci yüzünden hayatın güzelliklerini henüz farketmeden yatağa mahkum oldu. Yıllarca yaşıtları gibi koşup oynayabilmekten mahrum yaşayan çocuklar, özel tedaviyle bu hayallerine kavuştu. Mucize gibi minik adımlarla hayata tutunan kader arkadaşlarının sevinci, ailelerine de büyük mutluluk yaşattı.'Yeni Gülen Yüzler Eğitim Merkezi'nde özel yöntemlerle tedavi yapıldığını öğrenen aileler, değişik zamanlarda minik çocuklarını buraya götürdü. Merkezde "uzay terapisi" ve "duygusal bütünleme" yöntemleri uygulanan çocukların, zorlu ama sabır ve ilgiyle sürdürülen çalışmalarla attıkları her minik adım, büyük umutlar doğurdu. Sonunda 8 çocuk hayata tutunmayı başardı.Dünyaya gözlerini açtıklarında talihsizlikleri sadece aileleri tarafından farkedilen çocukların her biri ayrı bir dram yaşadı.
Süleyman Buğra Saraç (6): Beyin felçli doğan Buğra, yıllarca yürüyemedi. Ailesi tarafından defalarca hastaneye götürülen talihsiz Buğra, eğitim merkezinde gördüğü tedavinin ardından 6 yıl sonra ilk adımlarını attı.
Bayram Başkurt (9): 2003'te dünyaya geldiğinde epilepsi oldu ve beyninde küçülme görüldü. Bayram'ın her iki beyin küresini bağlayan kısmın olmadığı ortaya çıktı. Kas gevşetme ameliyatı ve uzay terapisi yöntemiyle 7 yıl sonra yürümeye başlayarak herkesi şaşırttı.
Kayra Koşar (2): 5.5 aylık iken ateşli hastalık geçiren Kayra Koşar'ın, gözlerinde kaymalarla birlikte vücudunda kasılmalar başladı. Ege üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Bölümü'nde West Sendromu teşhisi konuldu. Yürüyemeyen ve ayakta duramayan Kayra Koşar 1.5 yaşında yürümeye başladı.
Melih Akman (4): Beyin felçli doğdu. Ailesi tarafından yürüyebilmesi için tüm uğraşlar denenen talihsiz Melih, son çare olarak götürüldüğü merkezde uygulanan uzay terapisi yöntemiyle 3.5 yaşındayken ilk adımını atarak herkesi sevince boğdu.
Beyzanur Doğan (4): Down sendromlu olarak doğdu. Yürüyememe ve ayakta duramama sorununu, pozisyonlama egzersizleri ve eklem içi basıncı artırma egzersizleriyle aşarak yürümeyi başardı.
Semanur Gökçeler (3): Doğum sırasında belinde omurilik açıklığıyla doğdu. Oturamayan ve yürüyemeyen Semanur Gökçeler, uzay terapisi yöntemiyle hayata tutunup yürümeye başladı.
Elif Cansız (4): Beyin felçli olarak dünyaya gelen Elif Cansız, 1.5 yıl boyunca yürüyemedi, oturamadı ve ailesiyle birlikte büyük acılar yaşadı. Talihsiz Elif, uygulanan uzay terapisi, duygusal bütünleme ve ağırlık aktarma egzersizleriyle yürüdü.
Kaan Saygı (4): 2008'de normal doğumla dünyaya gelen Kaan Saygı, doğduktan sonra ağlamadı ama yakınları hep ağladı. Oksijen tedavisi gören Kaan, 9 ay boyunca oturamadı. Ailesi tarafından yürüyemeyince merkeze getirilen Kaan da 8 aylık tedavinin ardından ilk adımlarını atıp 'anne-baba' demeye başladı.
Uzay terapisi nedir?
Uzay terapisi uygulamasında çocuk veya yetişkin hastaların, özel kemer ve askılarla bağlanarak, ağırlığı alınıp havada dengede durması sağlanıyor. Ağırlığı alınan hasta, boşlukta bağımsız olarak hareket edip sıçramaya başlıyor. Bu yöntem, hastanın özgüvenini sağlıyor ve hayatta hiç yapamadığı adım atmasına katkı sağlıyor. Normalde adım atamayan felçli hastalar, uzay terapisi uygulamasıyla adım atıyor. Havada adım atma ve sıçrama yöntemleriyle hastaya gerçek hayatta adım atıp sıçrayabileceği öğretiliyor. YENİ ASIR
İlginizi Çekebilir